{Cara Membuat Legit dan Nikmat! Gado gado

Gado gado. Gado-gado (in Bahasa Indonesian or Betawi Malay, the language of Jakarta), also known as lotek (in Sundanese and Javanese), is an Indonesian salad of various blanched or steamed vegetables, also accompanied with hard-boiled eggs, boiled potatoes, fried tofu, tempeh, as well chopped as lontong or. Gado-Gado Surabaya Guest Writer: Indonesia-Eats (The Art and Science of Food). To begin with, I was surprised that Rasa Malaysia has chosen me to be the guest writer of Indonesian cuisine on her blog.

Gado gado Mariska is showing us how to make the west Java style gado-gado because she was born and raised in West Java province. Gado-gado is one of Indonesia's most favourite dish everywhere in the world. It is actually vegetable salad dressed in specially prepared peanut sauce. Cara membuatnya tidak susah Gado gado menggunakan 20 bahan dan 3 langkah. Berikut cara memasak nya.

Bahan yang diperlukan Gado gado

  1. Dibutuhkan 8 buah labu siam besar, diparut.
  2. Siapkan 3 buah wortel besar, diparut.
  3. Siapkan 8 buah jagung manis, disisir.
  4. Dibutuhkan 3 buah brokoli ukuran besar.
  5. Dibutuhkan 6 buah kentang besar.
  6. Dibutuhkan 12 buah tahu besar.
  7. Siapkan 1/2 kg taoge.
  8. Siapkan 16 buah lontong.
  9. Dibutuhkan 5 buah timun.
  10. Siapkan 10 buah tomat.
  11. Siapkan 25 buah telur.
  12. Siapkan 2 kg Selada.
  13. Siapkan Bahan Bumbu.
  14. Siapkan 750 gr kacang, disangrai.
  15. Dibutuhkan 1.5 buah kelapa, peras ambil santannya.
  16. Siapkan 300 gr cabe merah, potong kecil-kecil lalu goreng.
  17. Dibutuhkan 300 gr bawang putih kating, potong kecil-kecil lalu goreng.
  18. Dibutuhkan 500 gr gula merah direbus dengan air.
  19. Siapkan Secukupnya asam mentah direbus.
  20. Siapkan 500 gr kentang dikukus.

In Indonesia, there are a few dish that resemble gado-gado (with the same kind, or a variation of peanut sauce), such as pecel, lotek, and ketoprak. It's a variation of the classic Indonesia Gado Gado, with a creamy peanut sauce. And yes indeed, there are sun-dried tomatoes in this stir-fry dish, which may seem strange, or at least I thought so when I first saw Robin add some in. I thought he thought he was making some kind of pasta or something!

Langkah Pembuatan Gado gado

  1. Didihkan santan lalu diamkan. Setelah santan dingin, blender sedikit-sedikit dengan kentang kukus, bawang putih goreng dan cabe merah goreng. Aduk rata blenderan santan dan bahan yang lain kemudian tambahkan air gula merah dan air asam mentah. Tambahkan gula dan penyedap rasa sesuai selera lalu didihkan sambil diaduk..
  2. Rebus labu siam, wortel, jagung, telur, brokoli, dan taoge serta kukus kentang. Goreng tahu hingga kecoklatan..
  3. Saatnya plating, letakkan selada di dasar piring lalu tambahkan lontong, dan bahan yang lain diatasnya. Siram dengan bumbu dan gado-gado siap disantap!.

A stunning tofu salad bowl, gado gado celebrates bold flavours & crisp ingredients. Find lots more salad ideas & Indonesian recipes at Tesco Real Food. Whenever I see gado gado served at a hotel buffet here, my plate will be piled high with veggies drenched in the sauce. The creamy, sweet, sour and spicy peanut sauce is what makes this a great salad. Lihat juga resep Gado gado enak lainnya.

0 Response to "{Cara Membuat Legit dan Nikmat! Gado gado"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close